Sunday, January 28, 2007

26 - Nomihôdai



Magyarul "all you can drink". A képen (balról jobbra): a tizenkettedik söröm, a tizenharmadik söröm, a kilencedik söröm, András, a tizenegyedik söröm, és a tizedik söröm (a szélén Ding első kólája). Az utolsó kettő már nem esett olyan jól, az egyiket a Tomi itta meg, egy fél korsót ott is hagytunk.

Hát igen, csodálkozunk hogy még senki sem nyitott éttermet korlátlan italfogyasztás opcióval Közép-Kelet-Európában?
Posted by Picasa

25 - Good Mecha, Bad Mecha


A Gundam című manga/anime sorozat szereplői. Néha sajnálom, hogy nem vagyok öt éves. Kult!
Posted by Picasa

24 - Dinner Of Champions


Kínai srác kérdezte, hány fekvőt nyomok esténként, mikor megmondtam nem hitte el, úgyhogy fogadtunk egy vacsorában.
Ha olyan okos lennék, mint amilyen erős (és mohó), akkor konkrétan a kajáról is lenne kép, csak hát mindig utólag jut eszembe.
Posted by Picasa

Saturday, January 27, 2007

23 - Go With The Flow



Roppant emberhorda Yokohamában. Meglepő módon az udvarias, szerény japánok úgy lökdösődnek tömegben, mintha meg lennének veszve.



(Oké, oké, kicsit húztam a színeken. Meg a kontraszton is. Most kövezzetek meg!)
Posted by Picasa

22 - Vote For Katsumi Komari


Hordószónok Kawasakiban. Úgy tűnik itt még divatos, ez a faszi minden nap kint áll.
Posted by Picasa

21 - My Local Girlfriend


El lehet képzelni, hogy vihogtak a 10 éves kislányok, amikor odamentem a fényképezőgéppel...
Posted by Picasa

20 - Another Lonely Saturday Evening

Posted by Picasa

19 - Bad Gaijin!


A néni a Japán Rasszista Párt helyi bizottságának alelnöke, és azt mondja épp, hogy ha nem megyek vissza az országomba, akkor dezintegrál ezzel a pozitron-ágyúval, mert egy "fehér kutya" vagyok, és azt érdemlem szerinte.
Benyelte az ellenőrzőkapu a jegyemet, mert keresztbe raktam be. De valószínüleg tényleg a fentieket gondolja.
Posted by Picasa

Sunday, January 21, 2007

18 - Weirdo


Ez még Japánban sem átlagos.
Posted by Picasa

Thursday, January 18, 2007

17 - On The Rocks

Posted by Picasa

16 - Kareeraisu (hint:Curry Rice)


Egyrészt az milyen vicces, hogy ezek a kis japók semmit nem bírnak kimondani (Oszakában 7 órán keresztül röhögtünk ezen a tényen - konkrétan a Guredieetaa c. film verte ki a biztosítékot, azon belül is a főszereplő neve japán kiejtéssel - Makuszimuszu - aki kitalálja mi ez, kap egy kárérájsz-utalványt)

Képen Thimo (Svájc) eszi a finomat, ennek még a kínai is örül hátul, azt gondolja oishiii~i..
Megjegyzés a margóra, ha lenne: ez a japán szó nagyjából fedi a finom, ízletes, pompás, fenséges, jóízű, mesés, zamatos, nebazzmákurvajó valamint ínycsiklandozó szavakat – hovatovább ez az egyetlen darab kicsi szó áll rendelkezésére bárkinek, aki ki kívánja nyilatkoztatni az étel milyenségével kapcsolatos véleményét japán nyelven. Ráadásul ezt is olyan hangsúllyal mondják, hogy még a legjámborabb európainak is csak a következő három mondat villan át az agyán: „Ütni! Ütni! Ütni!”.
Na, értitek már, hogy a japán költészet legegetrengetőbb alkotásai miért a 17 szótagos haikuk? Ilyen gazdag szókincsből nehéz többet kihozni.
Káré amúgy a legjobb étel, főleg ízesség * kalória / ár arányban, heti háromszor ezt falom.
Posted by Picasa

15 - The Weapon of the Lazy Warrior



Ez a szent fegyver ambivalens érzéseket kelt, szimbolizálja számomra Japán történelmének és jelenének ellentmondásait. A kék címkén az áll ugyanis, hogy csak védőfelszerelésben szabad használni. Pff.

Egyfelől adott a rettentő, hősi múltjuk, a hadakozó fejedelmek korának vérzivataros évszázadaival pszt, klisé!, másrészről pedig modern korunk a japánokra különösen jellemző balfaszkodása, merev szabályzatokkal, és regulákkal már-már az élhetetlenségig süllyesztett bugyuta valósága.

Letépném, de még nem, olyan szépen összeállt a metafora, majd otthon, mintegy megszabadulván a japáni élet ezen vetületétől, jobb lesz asszem nem emlékezni rá.

Van amire viszont érdemes emlékezni, ez ugyanis Milosz barátom kendo kardja, nekem adta, mikor elment. Lusta volt, gyakorolt itt egy ideig, nem sokáig, mert összjött egy csajjal, és felborultak a prioritások. Októberben visszajön, itt tölt legalább három évet. Hát igen,... gyűrűvel a jobb kezén ment haza.

Három hónapig, amíg itt volt, ő volt a legjobb barátom...
Posted by Picasa

Wednesday, January 17, 2007

14 - Basebore


Gyerekek baseballoznak, ahelyett hogy valamit játszanának inkább.
Posted by Picasa

Sunday, January 14, 2007

13 - Wired


Ludd tábornok számára ez tömör kudarcélmény lenne, engem viszont ez a hideg, embertelen kábeltömeg kellemes bizsergéssel tölt el. Konkrétan azért, mert pont ezzel a rakás fémmel, ami 10 éve még a befele fordultságot képviselte most képes vagyok bárkit elérni a világon, bármilyen információhoz hozzáférni, és prodiktívan intézni a dolgaimat. Ehhez persze az kell, hogy tisztában legyek azzal, hogy ez csak egy eszköz, amit okosan használva elérhetjük a célt, vagyis a másokkal való kapcsolatépítést, és a személyi fejlődést.
Posted by Picasa

12 - Shinagawa

Posted by Picasa

11 - Back to the Dojo


Év első edzése. Egészen vártam a hosszú szünet után. Egyik hajnalban, talán épp szilveszteri buli után elgyakoroltam a katákat a koli előtt, kellemes volt az idő, világos volt már, és még senki sem volt az utcán, ideális körülmények a gyakorláshoz.
Attól még, with all the respect, ez az első edzés elég szar volt.
Posted by Picasa

10 - Kawasaki By Night - Vol. 2.


Van ilyen itt is.
Posted by Picasa

9 - Escape


Az új év első napja a cégnél körülbelül olyan színes volt mint ez a lépcsőház. Mindenesetre vége, az ajtón túl már a friss levegő vár, ha kijutok. A rohadt ID kártyát mindig az asztalomon felejtem ugyanis. Na ma nem, oké, friss levegő, egy kis hideg, az helyretesz...
Posted by Picasa

Wednesday, January 10, 2007

8 - Fuji Blue

Posted by Picasa

7 - Bar Satoh



A döntő ok, amiért összeségében nem negatív benyomással tértünk haza Oszakából.

Barry Eisler Rain Fall c. könyvében áthelyezte ezt a bárt Tokióba, mivel két éves oszakai tartózkodása közben annyira megszerette a helyet fantáziadús whisky kínálata, választékos jazz zenéje, és összeségében a hangulata miatt. A képen látható Satoh-san, az üzlet tulajdonosa negyedévente Skóciába zarándokol, hogy feltöltse készleteit. Egyébként egy visszavonult üzletember, aki megunta a hajtást, és mivel világéletében szerette a jó whiskyt és a jazz zenét, kézenfekvő volt, hogy egy whisky bárt nyit.

Se.

Ez ugyanis a Bar North, a Bar Satohtól két saroknyira. Csak egy címünk volt a helyről, térkép nem, úgyhogy ezt találtuk meg először. Pontosan olyan volt belülről, mint ahogy Barry Eisler leírta, úgyhogy rögtön tudtam (rosszul) hogy jó helyen járunk. Mikor elbeszélgettünk a pincérrel, akkor derült csak ki, hogy nem. Udvariasan felvilágosított minket, hogy hol találjuk a Bar Satoh-t, kellemesen elfogyasztottuk az italunkat, majd elköszöntünk.

A Bar Satoh meg basszameg zárva volt, lévén vasárnap. D'oh!
Posted by Picasa




powered by performancing firefox

6 - Nijô Castle, Kyôtô

Posted by Picasa

5 - Seems Like WTF...


...de valójában valami 1500 szarvas él Narában, az emberek között mászkálnak az utcán, az idióta turisták (mint például mi) meg etethetik pénzért. Nem csupán duplaplusszübercukiság, hanem egyben szent állat is.
Posted by Picasa

4 - Orange Lust


Osaka Aquarium Kaiyukan, Oszaka

3 - Golden Pavilon


Kinkakuji, Kiotó

Tuesday, January 2, 2007